Župnik Izidor Ferek


Svećenici Izidor Ferek i Stanislav Rajtar u Đurđevcu.

Dugogodišnji i omiljeni đurđevečki župnik Izidor Ferek rođen je u Bednji 1. prosinca 1953. godine. Školovao se u rodnoj Bednji i u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 24. lipnja 1979. godine u Zagrebu. Kao kapelan službovao je u Nedelišću od 1979. do 1985. godine. Dana 9. kolovoza 1989. godine preuzeo je upravljanje Župom svetog mučenika Jurja u Đurđevcu, a prvu svetu misu u Đurđevcu slavio je 13. kolovoza 1989. godine. U pastoralnom radu pomagao mu je umirovljeni župnik prečasni Stanko Rajtar i nekoliko kapelana koji su u vrijeme župnika Fereka službovali u Đurđevcu.

U župi u Đurđevcu ostavio je značajan trag u materijalnom i duhovnom smislu. U vrijeme župnika Fereka djelovalo je najviše zajednica u župi u kojima su se okupljala djeca (pogotovo zborovi), ministranti, mladi, pjevači, čitači i drugi. Svih 18 godina službe u Đurđevcu neumorno je gradio i obnavljao sakralne objekte. Posebno treba istaknuti veliku obnovu župne crkve 1990-ih godina, zatim gradnju kapela u filijalama, izgradnju velike pastoralne dvorane, uređenje i dogradnju župnog dvora i drugo. Uz to je revno dijelio svete sakramente, propovijedao i općenito bio na raspolaganju vjernicima.

Izidor Ferek razriješen je službe župnika u Đurđevcu u srpnju 2007. godine, a župu je predao 14. kolovoza 2007. godine. Od tada službuje kao župnik u Svetom Iliji nedaleko Varaždina. Osim službe župnika u Svetom Iliji obnaša i službu dekana Zapadnovaraždinskog dekanata, a ujedno je kanonik kustos Čazmansko-varaždinskog zbornog kaptola Duha Svetoga.

 
comment 

KOMENTARI

Komentari

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Podravske širine