Marinko Ivanišević (1954. – 2014.)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Marinko Ivanišević (fotografirala Dorotea Jendrić).

Poznati đurđevečki novinar, kazališni redatelj i pisac Marinko Ivanišević rođen je 21. siječnja 1954. u Ljubljani. Odrastao je u Nevincu pokraj Bjelovara. Srednju školu završio je u Zagrebu gdje se zaljubio u različite vrste umjetnosti. Po povratku u zavičaj osnovao je kazališnu družinu u Bjelovaru za koju je pisao kazališne tekstove.

Godine 1981. zaposlio se u Radio Đurđevcu kao voditelj-novinar. Njegov melodičan, ugodni i jasan glas vrlo brzo je postao – a do danas ostao – prepoznatljiv simbol Radio Đurđevca. Iako je postigao zavidnu razinu kvalitete programa i radio vrlo profesionalno, često su njegove zasluge osporavane i omalovažavane kako na radnome mjestu, tako i u cijelom Đurđevcu koji je svejedno volio kao svoj omiljeni grad.

IMG_3649
Naslovnica romana “San u močvari”.

Tijekom opsade grada Vukovara 1991. godine bio je angažiran kao ratni izvjestitelj. Radio je kao novinar Podravskog lista. Objavljivao je u Podravskom zborniku. Dobitnik je nekoliko javnih priznanja Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije. Zapamćen je ostao po sjajnim režijama scenske izvedbe Legende o Picokima. Marinko Ivanišević je zadužio Đurđevčane odličnim romanom o poznatoj legendi o Picokima koji je napisao na temelju vjerodostojnih povijesnih izvora i vlastitog iskustva života s tom legendom. Umro je prerano, 11. svibnja 2014. godine.

 
comment 

KOMENTARI

Komentari

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Podravske širine