o. Ignac Čižmešija, isusovac


Mlada misa u Mičetincu (preuzeto sa župne stranice).

Jedini svećenik rođen u selu Mičetincu koje je filijala Župe svetog mučenika Jurja sa središtem u Đurđevcu je pater Ignac Čižmešija. Ujedno je jedan od dvojice svećenika rođenih u ovoj župi koji pripada Družbi Isusovoj (lat. Societas Jesu).

Otac Ignac Čižmešija rođen je u Mičetincu 15. srpnja 1939. godine kao četvrto od petero djece Antuna Čižmešije i Ivke Čižmešija rođ. Magdić. Novicijat u Družbi Isusovoj započeo je 31. srpnja 1957. godine. Za svećenika je zaređen 28. lipnja 1970. godine po rukama tadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa Franje Kuharića.

Uspomena na proslavu 25 godina misništva.

Mladu misu slavio je pred kapelom svetih Anđela Čuvara u rodnom Mičetincu 5. srpnja 1970. godine. Kao redovnik Družbe Isusove služio je najdulje – čak 23 godine – u Rezidenciji Presvetog Srca Isusova u Osijeku do jeseni 2013. godine kada je otišao u isusovačku rezidenciju u Opatiji gdje je zadužen za duhovno vodstvo Marijine legije kao što je bio duhovnik Marijine legije i u Osijeku.

Uspomena na 60 godina redovništva.

Godine 1995. svečano je proslavio 25. obljetnicu misništva pod geslom iz Lukinog evanđelja: „Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje.“ U rodnoj župi svečano je proslavio 60. obljetnicu redovništva i to u rodnom Mičetincu 24. lipnja, a u Đurđevcu 25. lipnja 2017. godine.

 
comment 

KOMENTARI

Komentari

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Podravske širine