Hrvatski branitelj David Piskor (1970.-1991.)


Zahvala obitelji objavljena u Glasu Podravine i Prigorja.

David Piskor rođen je 10. travnja 1970. godine u Koprivnici, a živio je u Novigradu Podravskom gdje je odrastao i školovao se u osnovnoj školi. Srednju školu završio je u Koprivnici te je upisao studij na Rudarskom fakultetu u Varaždinu. Pristupio je u Zboru narodne garde 1. srpnja 1991. godine. Izgubio je život na početku Domovinskog rata kao prva žrtva srpske agresije na području grada Koprivnice. Poginuo je 7. listopada 1991. godine kao pripadnik 117. brigade Hrvatske vojske pri raketiranju koprivničke vojarne. Toga dana je JNA s dva borbena zrakoplova napala vojarnu koju je tjedan dana ranije zauzela hrvatska vojska. Ranjeni su Milan Tot i Željko Vuljak, a smrtno je stradao David Piskor.

David Piskor pokopan je na mjesnom groblju u Novigradu Podravskom gdje su se od njega oprostili članovi obitelji, mnogi sumještani, predstavnici općinskih vlasti, Zbora narodne garde i policije te društava iz Novigrada Podravskog. Niti godinu dana poslije pogibije sina od tuge je umro i njegov otac Martin Piskor.

U Novigradu Podravskom održana je 2019. godine likovna kolonija koja nosi ime Davida Piskora. Njemu u čast održava se i Memorijalni turnir braniteljskih udruga. Spomenci Davidu Piskoru nalaze se na mjestu pogibije nedaleko vojarne u Koprivnici, te u rodnom Novigradu Podravskom u parku kod župne crkve.

 
comment 

KOMENTARI

Komentari

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Podravske širine