Vinko Martinčić (1931. – 2007.) iz Đurđevca


Vinko Martinčić

Jedan od marljivih javnih službenika i aktivnih nositelja društvenog života u Đurđevcu u drugoj polovini 20. stoljeća svakako je bio Vinko Martinčić. Mnogi ga pamte po angažmanu u političkom životu Đurđevca do 1990. godine i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

Vinko Martinčić rođen je u Đurđevcu 18. siječnja 1931. godine kao sin Ivana i Katice Martinčić rođ. Topolčić. Četiri razreda osnovne škole završio je u Đurđevcu, te je nastavljajući školovanje radio kao vježbenik i javni službenik. U rodnom Đurđevcu obavljao je važne političke poslove kao tajnik Izvršnog vijeća i tajnik Općine Đurđevac do 1990. godine kada je umirovljen. Uvijek je bio na raspolaganju u javnim poslovima i službenik u pravome smislu riječi.

Od 1953. godine bio je aktivan u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu pa je već 1988. godine izabran za doživotnog počasnog predsjednika tog društva. Mnogi ga pamte upravo po angažmanu u đurđevečkom DVD-u. Osim toga bio je predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske vatrogasne zajednice.

Godine 2006. Vinko Martinčić nagrađen je Javnim priznanjem Grada Đurđevca Nagrada za životno djelo. Umro je 4 dana prije 76. rođendana, 14. siječnja 2007. godine, a pokopan je na gradskom groblju u Đurđevcu.

 
comment 

KOMENTARI

Komentari

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Podravske širine