Izborna skupština Mjesne organizacije obrtnika u Đurđevcu 1920. godine


obrtnicka-skupstina
Naslovnica “Obrtničkog viestnika” od 17. siječnja 1920. (primjerak iz zbirke Nikole Cika).

Mjesna organizacija obrtnika u Đurđevcu održala je svoju skupštinu 6. siječnja 1920. godine kojom je predsjedao pročelnik Franjo Janaček. Iz članka objavljenog u 3. broju „Obrtničkog viestnika“ (glasila zemaljskog Saveza obrtnika Hrvatske) od 17. siječnja 1920. godine saznajemo da su tom prilikom tajnik i blagajnik društva izvjestili prisutne o poslovanju udruge tijekom protekle 1919. godine.

Kako je upravnom odboru istekao mandat tom se prilikom prišlo izboru novog rukovodstva. Za pročelnika je tajnim glasanjem izabran Dragutin Židovec, za tajnika Ladislav Lovrenčić, a za blagajnika Martin Katušić. Odbornicima su postali sljedeći obrtnici: Josip Koren, Josip Drobnik, Oskar Šestak, Franjo Holer, Eduard Sestrić i Milan Drakšić. Zamjenici su bili Ferdo Kovačić i Mijo Miholek. Nadzorni odbor su činili Dragutin Fišer i Đuro Hrešć.

Na skupštini se prisutnima obratio novoizabrani pročelnik Židovec koji je zamolio sve prisutne za potporu u radu. Zaključeno je da će se sjednice upravnog odbora održavati svakog 15. dana u mjesecu, a skupni sastanci svake prve nedjelje u mjesecu u gostionici Mije Balatinca. Na takve sastanke su trebali dolaziti svi članovi organizacije obrtnika bez posebnog poziva.

 
comment 

KOMENTARI

Komentari

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Podravske širine