Rana jesen vrijeme je berbe gljiva po šumama, šumarcima i livadama. No, kod berbe gljiva opreza nikad dovoljno jer su neke gljive doista jestive samo jednom. Ne znamo koliko su gljive bile zastupljene u prehrani Podravaca u prošlosti, ali vjerujemo da su mnogim obiteljima one upotpunjavale siromašne obroke i predstavljale pravu poslasticu. Međutim, poznavanje gljiva bilo je vjerojatno vrlo skromno, a posao berbe gljiva nerijetko prepušten djeci. To je znalo uzrokovati velike tragedije.
Tako je zabilježeno da se u Kalinovcu krajem rujna 1931. godine četvero članova obitelji Šolo i Peić otrovalo gljivama. Nakon što su pojeli otrovne gljive umrli su supružnici Ivan i Terezija Šolo, te njihov zet Ivan Peić i unuk Stjepan Peić. Ivan Šolo umro je od posljedica trovanja gljivama 25. rujna 1931. godine u dobi od 70 godina, a njegova 66-godišnja supruga je umrla dan kasnije. Njihov zet Ivan Peić umro je također 25. rujna, a njegov 13-godišnji sin Stjepan dan kasnije.
KOMENTARI