Martin Lebinec (1945. – 1996.)

Lebinec0003

Martin Lebinec

Martin Lebinec rođen je u Budrovcu 11. studenoga 1945. godine kao sin Josipa i Barbare Lebinec rođ. Vinković. Po zanimanju je bio upravni pravnik, a radio je kao administrativni referent u poslovnici Zagrebačke banke u Zagrebu gdje je i živio.

Književnim i novinarskim radom bavio se od školskih dana, a prve literarne i novinske radove objavljivao je krajem 1960-ih godina na Radio Đurđevcu, u Glasu Podravine, Podravskoj grudi, Radničkim novinama, Večernjem listu, Vikendu, Svijetu, Kvizu i u nekoliko humorističkih listova (Osmeh, Diogen, Čvorak, Brodolom, Feferon). Pisao je i priloge o sportu, kulturi i popunjavao zabavne rubrike. Bavio se šahom i enigmatikom.

 

TežakiMartin Lebinec je 1981. godine primljen u Udruženja pisaca amatera Hrvatske, a za književni je rad primio nekoliko priznanja kao i nagrade za unapređenje listova. Kao predstavnik Hrvatske osvojio je prvu nagradu „Titov zlatnik“ na XV. jugoslavenskim susretima „Bratstvo i jedinstvo“. Javnosti se predstavio i s knjigom pjesama „Težaki“ 1984. godine. Martin Lebinec umro je 5. srpnja 1996. godine.

Možda će Vam se svidjeti...

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!