Kapela Anđela čuvara u Mičetincu

dagdga0002

Pročelje kapele u Mičetincu.

U Mičetincu kao jednome od đurđevečkih prigradskih naselja i filijali đurđevečke župe od 1930-ih godina stoji kapela posvećena svetim Anđelima Čuvarima i svetom Ivanu Krstitelju. U selu okruženom vinorodnim brežuljcima, šumama i plodnim poljima koje je oduvijek gravitiralo Đurđevcu dugo nije bilo sakralnog objekta. Kapela je  sagrađena u doba kada su u Mičetincu podignute i druge javne zgrade.

Nakon izgradnje 1930-ih godina kapela u Mičetincu je tijekom 1989. i 1990. godine obnovljena i nadograđena jer je prvotna bila malih dimenzija. Kapela ima lijepo uređenu vanjštinu i dominira selom. Kapelu svi nazivaju kapelom Anđela Čuvara čiji je blagdan 2. listopada.

dagdga0003

Oltar Anđela čuvara u kapeli u Mičetincu.

Posebno je svečeno u kapeli bilo 5. srpnja 1970. godine kada je domaći sin i redovnik Družbe Isusove pater Ignac Čižmešija slavio svoju Mladu misu. Na istom je mjestu 1995. godine proslavio 25. obljetnicu misništva. U novije vrijeme vodi se dobra briga o kapeli zahvaljujući mještanima i zvonarima. Zvona su elektrificirana, a 2014. godine kapela je dobila nove lustere. Iste je godine kapelu posjetio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

 

Možda će Vam se svidjeti...

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!